16 september | Light By The Sea ∙ Only Death Makes Icons tour

Ernesto's_Popcantin_LightByTheSea_OnlyDeathMakesIconstour

Op 16 september trakteert Light By The Sea ons op hun nieuwe nummers tijdens de Only Death Makes Icons tour.

Light By The Sea denkt niet in termen als ‘genre’, maar schrijft gewoon ‘iets’ en zorgt dat het recht uit het hart komt. De invloeden zijn duidelijk en bewust: Ze willen het “vergeten geluid” van artiesten zoals Clannad, Dead Can Dance, U2, The Dandy Warhols en Fleetwood Mac terug in het oor van de luisteraar nestelen.


Muziek betekent voor Eszter Anna Baumann en Davy Knobel alles: “Het is onze passie en droom. Een vergeten geluid, dat veel mensen zullen waarderen. Wij geloven dat muziek, die uit het hart komt, het hart van andere mensen zal bereiken. Muziek is het licht in de tunnel waar we deze maanden allemaal doorheen gaan.” Zoals Light By The Sea de leidraad van hoop en kracht is.

Omdat het bouwen van een tijdmachine nog onmogelijk lijkt, doen Davy Knobel en Eszter Anna Baumann het op hun eigen manier, door middel van de kracht van geluid. Tijdens de quarantaine omringden ze zich met hun favoriete vinyl en concerttapes in hun kleine appartement. Het resulteerde in het schrijven van hun eigen nummers, geïnspireerd door hun grote muzikale helden. Light By The Sea’s full-length album getiteld Only Death Makes Icons (2021) werd kort daarna uitgebracht. Met de hulp van producer en muziekgek Eddy Bopp brachten ze het vergeten geluid terug. Als luisteraar kun je een heel speciaal instrumentarium en geluid van tape horen, dankzij Eddy’s studioapparatuur die zelfs George Harrison en Genesis eerder hadden gebruikt. Tot nu toe zijn vier nummers van het album vergezeld van muziekvideo’s, die meteen de aandacht van de internationale media trokken.

Light By The Sea betreft een Nederlandse gitarist en componist met een Hongaarse artiest. In hun muziek hoor je een werkelijk prachtige combinatie van het Westen en het Oosten samen. De sound van Light By The Sea bestaat uit art rock, avant-garde en volksmuziek elementen. Hun teksten zijn geïnspireerd door de opkomst en ondergang van grote helden en droevige tragedies.


Zoals iedereen beperkt was in hun doen tijdens corona, gold dat ook voor Light By The Sea. Het was voor hen maar een paar weken mogelijk om clubshows te spelen. Light By The Sea had gelukkig de kans om in oktober 2021 te touren, twee full-house recordrelease-shows te spelen en Vive la Fête te ondersteunen op grote clubpodia. Omdat het doel is gesteld met betrekking tot een meer specifieke muziekstijl, werkt Light By The Sea momenteel aan hun nieuwe nummers die de mensen zeker zullen bewegen en in een trance zullen brengen, waar zelfs tijdreizen mogelijk zou kunnen zijn.


Only Death Makes Icons:

„The songs bring us back to the Golden Age of MTV” – Dal + Szerző magazin

„Very bombastic” – Luminous Dash

„With this album LBTS have really put themselves on the musical map” – Ons Nieuws

„We are so happy that we can enjoy this delicious and honest musical journey”-  Damusic

„This is a stylish, artful and classy art-rock release” – Spirit Of Progressive Rock

„I had a wonderful journey with this musical time machine from LBTS”- Bluestown Music

„The tracks paint a separate world and are stringed like pearls. They take the listener with them. They are full of life!” – Rockbook

 

Event : live music 

Tijd : 20:30 

Genre : art rock, avant-garde en volksmuziek elementen

Website : youtubekanaal van Live By The Sea

Facebook : Light By The Sea

Entree aan de deur : GRATIS


Wil je zelf met je band spelen op het podium bij Ernesto’s, neem dan contact met ons op via : voor live bands en artiesten, en voor DJ acts.

Het kan zijn dat bij bepaalde evenementen de keuken gesloten is en er dus geen reserveringen gedaan kunnen worden in het restaurant. Check even de site van het restaurant of dit voor dit evenement ook geldt.